Parkkivertailu.fi

Helsinki-Vantaa – maailman paras lentoasema

Helsinki-Vantaa - maailman paras lentoasema

Sisällysluettelo

Helsinki-Vantaan lentokenttä on saanut useita kansainvälisiä tunnustuksia palveluidensa laadusta ja matkustajakokemuksen parantamisesta.

Myös vuonna 2023 Finavia on saanut arvostetun kansainvälisen ASQ-palkinnon (Airport Service Quality). Palkinnon perustana on tutkimus, jossa matkustajat ovat arvioineet lentoaseman Euroopan parhaaksi kokoluokassa 15–25 miljoonaa matkustajaa. Tutkimuksessa matkustajat arvioivat 30 eri palvelukategoriaa, esimerkiksi asiakaspalvelun laatua, opastusta, lähtöselvitystä sekä kentän ostos- ja ruokailumahdollisuuksia.

Finavia onkin viime vuosina uudistanut kattavasti palvelu- ja ravintolavalikoimaansa osana lentoaseman järeää kehitysohjelmaa. Myös lähtöaula, tuloaula ja turvatarkastus on uudistettu.

Kun olet lähdössä lomamatkalle, onkin ensiarvoisen tärkeää, että lentokentällä kaikki toimii sujuvasti. Kun lähtö- ja paluumuodollisuuksiin ei tarvitse käyttää ylimääräistä energiaa, saat kaiken irti varsinaisesta lomastasi.

Helsinki-Vantaan monipuoliset palvelut

Lentokentän palveluihin kuuluvat esimerkiksi ravintolat ja kahvilat, kaupat, matkamuistomyymälät, pysäköintialueet, kuljetuspalvelut, valuutanvaihtopisteet ja monet muut palvelut. Kentällä on myös runsaasti viihde- ja rentoutumismahdollisuuksia, kuten leikkipaikkoja sekä lounge- ja taidenäyttelytiloja.

Saavutettavuus

Helsinki-Vantaan lentokenttä sijaitsee erinomaisella paikalla hyvien liikenneyhteyksien varrella. Lentokentälle pääsee helposti junalla, bussilla, taksilla ja omalla autolla. Junalla matka Helsingin keskustasta kestää vain noin 30 minuuttia.

Oletpa sitten lähdössä työmatkalle, kaupunkilomalle Euroopan metropoleihin tai vaikka pakettimatkalle Turkkiin, Helsinki-Vantaalta saat miellyttävän startin matkallesi. Aurinkoiset Turkin matkat kuuluvat esimerkiksi Tjäreborgin kohdevalikoimaan – tutustumalla heidän monipuoliseen tarjontaansa voit aloittaa matkan suunnittelun vaikka heti.

Asiakaspalvelu ja tilat

Kentän henkilökunta on tutkitusti todettu ystävälliseksi ja avuliaaksi. Tilat ovat puolestaan saaneet kiitosta siitä, että ne ovat siistit, modernit ja viihtyisät. Positiivista palautetta on tullut myös siitä, että tiloissa on helppo suunnistaa ja löytää perille, mikä parantaa entisestään matkustajakokemusta. Matkustajat voivat myös nauttia ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja lentokentän omasta musiikkikanavasta.

Kansainvälisyys

Helsinki-Vantaa on yksi Euroopan vilkkaimmin liikennöidyistä lentoasemista. Sieltä lähtee jatkuvasti suoria lentoja ympäri maailman. Monet isot tunnetut lentoyhtiöt käyttävät kenttää päivittäin. Kansainvälistä tunnelmaa tuovat myös Suomeen maailman eri kolkista saapuvat matkailijat.

Kestävä kehitys

Helsinki-Vantaa on kestävän kehityksen edelläkävijä. Kenttä on sitoutunut kestävän kehityksen edistämiseen ja se on tehnyt monia investointeja ympäristöystävällisempiin teknologioihin. Kentän ympäristövaikutuksia seurataan tarkasti ja käytössä on uusiutuvaa energiaa, kuten aurinko- ja tuulivoimaa. Käyttämällä kentän palveluja matkustaja voi tehdä eettisempiä valintoja.

Omalla autolla kentälle

Lentokentälle pääsee kätevästi julkisen liikenteen välineillä, mutta joskus omalla autolla tuleminen Helsinki-Vantaalle voi olla parempi vaihtoehto monista syistä. Kun saavut omalla autolla, voit ensinnäkin matkustaa juuri silloin kuin haluat. Sinun ei tarvitse miettiä julkisten liikennevälineiden aikatauluja tai olla huolissasi julkisen liikenteen viivästyksistä.

Matkustaessasi omalla autolla sinun ei myöskään tarvitse kuljettaa matkatavaroitasi julkisissa kulkuneuvoissa, kuten busseissa tai junissa. Pakkaat vain kaiken tarvittavan autosi takakonttiin ja hurautat helposti kentälle. Lisäksi, kun matkustat omalla autolla, voit ajaa suoraan kotioveltasi Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Palvelut autolla tulevalle

Lentokentän alueella on useita eri pysäköintialueita, joihin voi jättää auton matkan ajaksi. Pysäköintialueita on sekä lyhytaikaiseen että pitkäaikaiseen pysäköintiin, joten voit valita sopivan vaihtoehdon matkasi pituuden mukaan. Helsinki-Vantaan parkkihallit ovat moderneja ja hyvin varusteltuja – ne tarjoavat turvallisen ja suojatun paikan autollesi.

Jos olet parkkeerannut autosi kauemmas lentokentästä, lentokenttä tarjoaa maksuttomia kuljetuksia pysäköintialueilta lentokentän terminaaleihin. Näin pääset sujuvasti ja vaivattomasti matkatavaroiden kanssa autolta terminaaliin. Pysäköintimaksut voi maksaa helposti erilaisilla maksutavoilla tai ne voi maksaa myös etukäteen verkossa.

Lentokentältä löytyy myös autopesupalvelu, johon voi jättää auton pesuun matkan ajaksi. Jos siis olet matkalla omalla autollasi, voit olla varma, että matkastasi tulee miellyttävä.