Parkkivertailu.fi

Helsinki-Vantaa – taksijärjestelyt ja hinnat: missä mennään vuonna 2023?

Taksit Helsingin keskustassa

Sisällysluettelo

Finavian investointiprojekti on näkynyt monella tapaa Helsinki-Vantaalla matkustajien näkökulmasta. Matkustuskokemuksesta on rakennettu aiempaa käyttäjäystävällisempi, muun muassa liikkumisen osalta, ja tämä pätee myös taksijärjestelyihin.

Helsinki-Vantaalla operoivat taksiyhtiöt menivät isoilta osin vaihtoon vuonna 2022

Finavian pyrkimyksenä on tarjota Helsinki-Vantaan lentokentän matkustajille mahdollisimman hyvät palvelut. Luonnollisesti taksijärjestelyt kuuluvat oleellisena osana tähän yhtälöön: Finavia kilpailuttaa taksipalvelut säännöllisesti, ja vuonna 2022 lentokentällä palvelevista taksiyhtiöistä kaksi kolmesta meni kilpailutuksen seurauksena vaihtoon.

Nykyisin Helsinki-Vantaan lentoaseman taksipalveluista vastaavat Mankkaan Taksi (FixuTaxi), Menevä ja Taksi Helsinki, joista viimeisenä mainittu operoi lentokentällä myös aiemmin; toki myös muilla taksiyhtiöillä on oikeus kuljettaa matkustajia sekä lentoasemalle että lentoasemalta, mutta taksipalvelut keskittyvät edellä mainittuihin kolmeen yhtiöön.

Kilpailutuksessa Finavialla on ollut ennen kaikkea kaksi kriittistä ehtoa. Ensimmäinen näistä on ollut hintojen näkyminen asiakkaille lentoaseman taksiasemalla. Toinen kriittinen ehto on se, että takseja on oltava asiakkaiden saatavilla ajankohdasta, kellonajasta ja ruuhkatilanteesta riippumatta.

Myös ympäristöaspekti on otettu huomioon, sillä Helsinki-Vantaan lentoasemalla nollapäästöiset ajoneuvot kiilaavat kirjaimellisesti edelle niille myönnetyn etuajo-oikeuden myötä.

Taksilla suoraan lentokentän pääoville

Helsinki-Vantaan taksiasemat sijaitsevat lentokentän pääovien välittömässä läheisyydessä ja taksiliikenteeseen tarkoitettuja alueita on laajennettu tuntuvasti. Pääovilta on suora käynti lähtöselvitykseen, joten matkustaja pääsee esimerkiksi kiireen keskellä helposti ja vaivattomasti suoraan paraatipaikalle.

Taksiliikenteen ohjauksesta Helsinki-Vantaan lentokentällä vastaa Taxi Point. Yhtiön toiminnan perusteena on ennen kaikkea taata taksipalvelujen saatavuus, turvallisuus, luotettavuus ja selkeä hinnoittelu. Taxi Point toimii myös neuvonantajana matkustajille, kun kyse on taksipalveluista. Lentoaseman 1. kerroksessa sijaitsevan palvelupisteen kautta matkustajilla on niin ikään mahdollisuus tilata erityispalveluita, kuten esimerkiksi turvaistuimilla tai invahisseillä varustettuja takseja.

Taulukko: Helsinki-Vantaan taksien hinnat

Auttaaksemme jokaista Helsinki-Vantaan lentokentän matkustajaa, me päätimme listata alla olevaan taulukkoon kunkin Finavian kanssa sopimuksen tehneen lentokentältä operoivan taksiyhtiön hinnaston.

Hinnaston avulla sekä sinulla että mahdollisilla matkakumppaneillasi on mahdollisuus säästää rahaa.

Helsinki-Vantaa – Helsingin keskusta:

Taksiyhtiö 1-4 henkilöä (kiinteä hinta) 5-8 henkilöä
Mankkaan Taksi (FixuTaxi) 35 € Lähtömaksu: –

Hinta per min: 1,09 € (06:00-18:00) / 1,19 € (18:00-06:00

Hinta per km: 1,67 €

Menevä 39 € Lähtömaksu: 10,00 €

Hinta per min: 1,00 €

Hinta per km: 1,60 €

Taksi Helsinki 35 € Lähtömaksu: 6,90 €

Hinta per min: 0,99 €

Hinta per km: 1,59 €

Matka Helsinki-Vantaan lentoasemalta Helsingin keskustaan kestää noin puoli tuntia, luonnollisesti kellonajasta ja ruuhkatilanteesta riippuen.

Taksiyhtiöillä, kuten FixuTaxilla, on olemassa omia applikaatioita, joiden kautta oman taksin saapumisen seuraaminen onnistuu kätevästi esimerkiksi sisätiloista käsin; tämä on jälleen kerran askel kohti vaivattomampaa matkustamista.

Top 5 vinkit lentoparkkiin
Lentokenttäparkki TOP-5 vinkit

Suurimmalla osalla suomalaisista lomareissu alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä, onhan kyseessä Suomen ylivoimaisesti suurin lentokenttä. Paikalle pääsee erityisen kätevästi julkisella liikenteellä, mutta toisinaan on alle pakko ottaa

Lue artikkeli »