Parkkivertailu.fi

Mitä muistaa, kun menet omalla autolla lentokentälle?

Sisällysluettelo

Lentokentälle pääsee nykypäivänä äärimmäisen helposti julkisilla kulkuvälineillä, mutta joka tilanteessa julkiset eivät välttämättä ole toimiva vaihtoehto. Tällaisissa tilanteissa sitä saatetaan mennä omalla autolla lentokentälle, mutta mitä kaikkea sinun tulee ottaa huomioon, kun tartut kiinni tähän vaihtoehtoon?

Lukemalla tämän tekstin, saat arvokkaita vinkkejä ja ikään kuin muistilistan siihen, mistä sinun tulee pitää huoli, kun menet lentokentälle autolla ja jättäessäsi ajoneuvosi lentokentälle.

Nyrkkisääntö 1: Tunnista oma tilanteesi

Oletko esimerkiksi varannut lentosi viime tipassa ja osittain tästä syystä saavut omalla autolla lentokentälle? Tällöin ensiarvoisen tärkeään asemaan nousee pysäköintialueen sijainti, eikä välttämättä niinkään se kaikkein edullisimman vaihtoehdon löytäminen. Tällaisessa tilanteessa kannattaa siis vakaasti miettiä sen kaikkein lähimmän parkkialueen hyödyntämistä niiden hieman kauempana sijaitsevien sijaan; VIP-pysäköinti, jolloin voit ajaa autolla lentokentälle, suoraan terminaalin eteen, ja josta kulkupelisi kuljetetaan sitten pysäköintialueelle, saattaa olla tällaisessa tilanteessa se paras vaihtoehto.

Jos taas sinulla on vaihtoehtoisesti hyvissä ajoin tiedoissa lentosi aikataulut, ja olet varannut matkantekoon hyvin aikaa, tällöin myös kauempana olevat edullisemmat pysäköintialueet ovat potentiaalisia vaihtoehtoja; näin on etenkin, jos olet liikenteessä rajallisella budjetilla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että mikäli parkkialue sijaitsee esimerkiksi yli viiden kilometrin päässä lentoasemasta, tällöin tarvitset todennäköisesti jonkinlaisen kuljetuksen lentoasemalle, mikä aiheuttaa ylimääräisiä kuluja.

Tunnista siis tilanteesi mahdollisimman ajoissa, ja toimi kaikkein ratkaisujesi kohdalla sen mukaisesti.

Nyrkkisääntö 2: Tee pysäköintialuevertailu tullesasi omalla autolla lentokentälle

Kun olet päättänyt tulla omalla autolla lentokentälle ja tiedät, mitä haet pysäköintialueelta, tämän jälkeen kannattaa ehdottomasti tehdä pysäköintialuevertailu.

Otetaan hypoteettinen tilanne: olet lähdössä lomareissulle, ja tarvitset pysäköintipaikan autollesi kymmeneksi päivää lentokentän läheisyydestä. Parkkialue A sijaitsee 2,5 kilometrin päässä ja parkkialue B kolmen kilometrin päässä lentoasemasta. Parkkialue A on siis lähempänä, mutta muilta osin palvelut ovat täysin identtisiä keskenään. Parkkialue B on kuitenkin kolme euroa vuorokaudessa edullisempi; tällöin valitsemalla puoli kilometriä pidemmän kävely-, bussi- tai taksimatkan säästät yhteensä 30 euroa kymmenen vuorokauden aikana.

Muista ottaa pysäköintialuevertailussa huomioon myös aukioloajat ja mahdollisten kuljetusten aikataulut.

Nyrkkisääntö 3: Tunnista omat tarpeesi

Onko autosi sinulle sanan varsinaisessa muodossa vain kulkupeli, jolla liikut pisteestä A pisteeseen B, vai onko se kenties silmäteräsi?

Omien tarpeidesi tunnistaminen on erittäin tärkeää, kun saavut lentokentälle autolla. Jos koet, että sinulle ja ylipäätään mielenrauhallesi on tärkeää saada auto esimerkiksi lukkojen taakse, tällöin kannattaa turvautua tällaisen palvelun mahdollistavaan pysäköintialueeseen. Koetko haluavasi kaikessa rauhassa ajaa terminaaliin ja antaa pysäköintipalvelun hoitaa loput? Onnistuu. Haluatko, että autosi pestään ollessasi matkalla ja sitä säilytetään ulkona sijaitsevan parkkialueen sijaan sisällä? Täysin mahdollista.

Se kuitenkin kannattaa muistaa, että luonnollisesti kaikki tällaiset ylimääräiset elementit nostavat matkakustannuksia, kun menet omalla autolla lentokentälle.