Parkkivertailu.fi

Miten päästä Helsinki-Vantaan lentokentälle junalla?

Sisällysluettelo

Matkustaminen Helsinki-Vantaan lentokentälle junalla helpottui entisestään, kun Helsingin seudun historian ehdottomasti merkittävimpiin joukkoliikennehankkeisiin kuuluva Kehärata valmistui vuonna 2015. Kehärata-hankkeen myötä pääkaupunkiseudulle rakennettiin 18 kilometrin verran uutta rataosuutta, minkä myötä syntyi myös viisi uutta juna-asemaa.

Yksi näistä edellä mainituista viidestä asemasta kulkee nimellä “Helsinki Lentoasema”. Tämä tarkoittaa sitä, että junalla Helsinki-Vantaan lentokentälle matkustaessa matkustajat pääsevät helposti sisäkautta molempiin terminaaleihin. Lentokenttäjunat operoivat lähestulkoon ympäri vuorokauden, joskin aamuyöllä tulee pieni katveaika, joka kannattaa ottaa huomioon.

Junalla Helsinki-Vantaan lentokentälle pääkaupunkiseudulta

Mikäli olet matkaamassa junalla Helsinki-Vantaan lentokentälle nimenomaan Helsingin keskustasta, tällöin homma on hyvin yksinkertaista. Matkanteko lentoasemalle käy enemmän kuin helposti: ostat vain jonkun HSL:n tarjoamista lippuvaihtoehdoista, riippuen käyttötarpeistasi, ja sen jälkeen hyppäät joko I- tai P-junaan.

Muualta pääkaupunkiseudulta liikkuessasi sinun tulee käyttää muita paikallisjunia, tai mitä muuta tahansa joukkoliikennevaihtoehtoa, päästäksesi ensiksi asemalle, josta matka jatkuu junalla Vantaan lentokentälle.

Junalla Helsinki-Vantaan lentokentälle muualta Suomesta

Kun olet matkustamassa junalla lentokentälle Helsinki-Vantaa, pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, VR tarjoaa sinulle paljon vaihtoehtoja; toki voit suorittaa matkasi juuri haluamallasi tavalla tähän pisteeseen saakka. Muualta Suomesta matkustettaessa päätepysäkiksi tulee ottaa, ainakin VR:n osalta, Tikkurilan juna-asema, josta matkanteko jatkuu näppärästi Helsinki-Vantaan lentokentälle junalla – I- tai P-junaa käyttäen.

Mitä matkustaminen I-ja P-junilla maksaa?

Onko matkustaminen junalla lentokentälle hintavaa? Tietenkin, jos lähtöpisteenä on vaikkapa Rovaniemi, tällöin kokonaiskustannukset saattavat olla melkoisen korkeat.

Sen sijaan puhtaasti I- ja P-junien käyttäminen on kohtalaisen edullista, sillä 80-110 minuuttia voimassa olevat kertaliput liikkuvat 1,40 ja 5,70 euron välimaastossa. Lopullinen hinta määräytyy sen mukaan, millä vyöhykkeillä matkantekosi tapahtuu, ja oletko lapsi, aikuinen, eläkeläinen tai liikuntarajoitteinen. Itsessään Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee C-vyöhykkeellä.

Mikäli sinulla on jo olemassa kausi- tai vuorokausilippu, matkasi saattaa olla tällaisessa tilanteessa jo maksettu etukäteen. Kannattaa kuitenkin huomioida, että saatat mahdollisesti tarvita kausilippusi jatkoksi niin sanotun lisävyöhykelipun.

Ostaessasi uuden HSL-kortin, tällöin siitä peritään 5 euron ylimääräinen maksu.