Parkkivertailu.fi

Ajoneuvorahoitus pienellä kuukausierällä

Autorahoitus autoliikkeessä

Sisällysluettelo

Auton hankkiminen on monille asunnon ohella suurimpia hankintoja. Nykypäivänä yhä harvemmin auto ostetaan käteisellä, edes silloin kun kaupat tehdään kahden yksityishenkilön välillä. Tässä artikkelissa käsitellään muutamia tärkeimpiä asioita, joita kannattaa ottaa huomioon kun suunnittelee uuden tai käytetyn auton hankintaa.

Kannattaako ottaa autolaina?

Auto on useimmiten suhteellisen kallis hankinta. Oli kyseessä sitten käytetty tai ihan upouusi auto, useimmiten hintalappu on vähintään tuhansia euroja. Vaikka tuollainen rahamäärä löytyisikin patjan alta tai pankkitililtä, on hyvä miettiä, että kannattaako autoa maksaa kerralla pois. Toki silloin kun auton hankkii käteisellä säästää pitkällä aikavälillä rahaa, koska ei maksa lainasta korkoa tai muita kuluja, mutta asia ei ole aina näin yksinkertainen.

Jos auton hankkii käyttämällä kaikki säästöt kerralla pois, voi oman talouden liikkumavara pienentyä merkittävästi. Tilanteessa jossa sitten esimerkiksi kodinkone hajoaa tai tulee jokin muu äkillinen rahantarve, voi joutua äkkiä tilanteeseen, jossa käteistä tarvitsee, mutta sitä ei ole. Hankkimalla autoa varten järkevän ja edullisen lainan voi säilyttää hyvän puskurin pahan päivän varalle – ja autolainan voi aina lyhentää myöhemminkin kerralla pois jos siltä tuntuu.

Mistä autolainan saa?

Kun autoa ostaa autoliikkeestä, tarjotaan autolainaa tai -rahoitusta usein autoa ostaessa. Suurimmalla osalla autoliikkeistä on nykyään yhteistyö jonkin rahoitusliikkeen tai pankin kanssa, joten näiden tarjoaminen on liikkeen edun mukaista. Aikanaan lainaa sai vain uusiin autoihin, mutta nykyään lainaa on tarjolla myös käytettyjen autojen hankintaan. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että laina jota ostaessa tarjotaan ei välttämättä ole markkinoiden halvin. Hyvin harvoin liikkeessä kilpailutetaan eri lainantarjoajia.

Monet eivät tiedä, että myös ostaessa autoa yksityiseltä henkilöltä voi hakea autolainaa. Näissä tapauksissa lainatarjous kuitenkin pitää pyytää tai hankkia itse. On kuitenkin olemassa monia pankkeja ja rahoitusliikkeitä, jotka mielellään rahoittavat auton ostamista muualtakin kuin liikkeestä.

Mitä huomioida kun hakee autolainaa?

Autolainaa hakiessa kannattaa kiinnittää huomiota lainan korkoon, muihin kuluihin ja maksueriin. Korko ei kerro kaikkea, sillä usein lainoissa on myös muita kuluja kuten kuukausi- tai järjestelykuluja. Nämä kaikki esitetään todellisessa vuosikorossa, joten vertailemalla todellista vuosikorkoa selvittää helposti mikä on edullisin laina.

On kuitenkin myös tärkeää katsoa, että lainan maksuerä on itselle sopivan kokoinen. Nopeasti takaisinmaksettu laina on aina edullisin, mutta silloin maksuerä voi nousta aika korkeaksi. Maksamalla lainan hitaammin pienentää maksuerää, jolloin jättää itselleen enemmän taloudellista joustoa arkeen. Hitaammin maksamalla toki maksaa koko lainan aikana hieman enemmän kuluja ja korkoja.

Hae autolainaa netistä

Autolainan vertailuttaminen voi olla melko työlästä, jos lähtee varaamaan aikoja ja soittelemaan eri pankkeja läpi. Onneksi nykyään lainavertailun voi suorittaa poistumatta kotoaan, pelkästään internetin välityksellä. Rahoitusliikkeillä ja pankeilla on omat selkeät kaavansa, minkä mukaan lainoja myönnetään, joten syöttämällä tiedot itsestä ja tarvittaessa myös hankittavasta autosta saa nopeasti itselleen lainatarjouksen.

On olemassa myös lainavertailupalveluita, joiden avulla tiedot ei tarvitse syöttää kuin kerran, ja tämän jälkeen saa eteensä listan palveluntarjoajista ja heidän lainojensa ehdoista. Useimmiten palvelut laittavat eri lainantarjoajat tarjouksineen samaan muotoon, jolloin erilaisten tarjousten vertaileminen on erittäin helppoa.

Kokeile Summarumin lainavertailua

Yksi tällainen palvelu on Summarum lainavertailu, joka vertailee eri autolainan tarjoajat hetkessä. Saat useiden eri palveluntarjoajien tarjoukset ymmärrettävässä ja helposti vertailtavassa muodossa, jolloin sinun on helppo vertailla erilaisia lainoja ja löytää itsellesi edullisin autolaina. Palvelun käyttö ei sido sinua mihinkään, joten vertailu on riskitöntä.