Parkkivertailu.fi

Parkkihallit Helsinki – keskusta: kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää

Nainen parkkihallissa

Sisällysluettelo

Oletko ollut koskaan tilanteessa, jossa olet ajanut autolla Helsingin keskustaan, mutta et tiedä mistä lähtisit edes hakemaan parkkihalleja? Tai, jos löytämäsi parkkihallit ovat olleet yksinkertaisesti täynnä? Nyt sinun ei tarvitse enää vaivata päätäsi asialla, etsien parkkihallia joko autolla liikkuen tai pysähdyksissä googlaten.

Onko parkkeeraaminen Helsingin keskustassa kallista?

Kun puhutaan niin sanotusta kadunvarsiparkkeerauksesta, Helsingin ydinkeskustassa hinta on neljä euroa per tunti (vyöhyke 1); muualla kantakaupungissa kadunvarsipaikoista joutuu maksaa 2 euroa per tunti (vyöhyke 2). Yleisesti ottaen ydinkeskustassa parkkeeraus on maksullista arkisin kello 09:00-21:00 ja muualla kantakaupungissa 09:00-18:00.

Vaan, minkälaisissa hinnoissa sitten liikutaan, kun kyseessä on kadunvarsien sijaan parkkihallit? Korkeimmillaan parkkihallien tuntihinnat nousevat jopa kymmenen euron tuntumaan, joten halpaa se ei ole, mutta myös edullisempia vaihtoehtoja on tarjolla. Siksi vertailun tekeminen kannattaa, sillä vertailemalla sinulla on mahdollisuus säästää jopa tuntuvia summia rahaa; vertailua on luvassa myöhemmin tässä artikkelissa.

Helsinki parkkihallit – miten maksaminen tapahtuu?

Usein sitä kuulee puhuttavan vanhoista hyvistä ajoista, mutta mitä tulee parkkeerauksen maksamiseen, nuo sanat eivät voisi juuri enempää olla väärässä. Siinä, missä entisaikaan sinun tuli ensimmäisenä parkkeerausta suunnitellessasi miettiä, että onhan sinulla kolikkoja mukana, näin ei ole enää. Toki maksaminen käteisellä onnistuu yhä tänä päivänä, niin halutessasi, mutta tarjolle on tullut myös entistä vaivattomampia tapoja.

Yleisimmin suomalaiset maksavatkin käyttämistään parkkeerauspalveluista nykyisin mobiilisovellusten kautta. Esimerkiksi sellaisissa kohteissa, joissa autosi rekisterinumero luetaan parkkihalliin saapuessa ja sieltä poistuessa, mobiilisovelluksen käyttäminen on ehdoton ykkösjuttu. Lisäksi tarjolla on myös niin sanottuja kausikortteja, jotka ovat räätälöityjä erilaisiin käyttötarpeisiin; pääasiallisena ajatuksena on kuitenkin se, että tällaiset pakettiratkaisut toimivat ennen kaikkea usein parkkipalveluita tarvitseville.

Onko liikkumisesteisten parkkeeraus ilmaista parkkihalleissa?

Siinä, missä Helsingin maksulliset kadunvarsipaikat ovat ilmaisia liikkumisesteisille myönnetyillä pysäköintitunnuksilla, näin ei ole parkkihallien kohdalla. Luonnollisesti invalidipaikat ovat kuitenkin varattuja nimenomaan liikkumisesteisten pysäköintitunnuksen omaaville, joten näiltä osin homma toimii samalla tavoin kuin kadunvarsiparkkien kohdalla.

Helsingin keskusta: parkkihallit (suosituimmat)

Kun tarkastellaan Helsingin keskustan alueen parkkihalleja, ovat ne käytännössä ottaen kokonaisuudessaan neljän eri yhtiön hallinnassa. Nämä neljä merkittävintä yhtiötä ovat Aimo Park, AutoParkki, Euro Park ja Finnpark. Kullakin näistä yhtiöistä löytyy lukuisia eri vaihtoehtoja ympäri Suomea, ja pelkästään myös Helsingin keskustaa; et siis käytännössä ottaen voi olla törmäämättä näihin nimiin.

Seuraavassa tutustumme tarkemmin kuhunkin näistä yhtiöistä. Teemme muun muassa hintavertailua, ja listaamme kunkin yhtiön tarjoamat parkkihallit, Google Maps -linkin kera, Helsingin keskustan alueelta.

Kriteerinä listauksen osalta käytimme 2,5 kilometrin (+100 metriä) mittaista matkaa Helsingin päärautatieasemalta katsottuna.

Aimo Park (entinen Q-Park)

Aimo Park on pääkaupunkiseudulla operoiva yritys, jolta löytyy Helsingin, Espoon ja Vantaan alueelta 78 eri pysäköintipalvelua eli toisin sanoen parkkihallia. Pelkästään Helsingin alueella Aimo Parkilla, joka tunnettiin itse asiassa ennen nimellä Q-Park, on 48 pysäköintikohdetta. Kyseessä on japanilaisomistuksessa oleva yhtiö, Sumitomo Corporation, joka osti Q-Parkin toiminnan sekä Suomessa että Ruotsissa.

Yhtiö tarjoaa myös erilaisiin käyttötarpeisiin räätälöityjä tuotteita. Tällaisia ovat Kausikortti 7×24, Joustokortti, ilta-, yö- ja viikonloppukortti sekä arvokortti, joskin ne toimivat vain tietyissä parkkihalleissa. Mikäli siis tiedät käyttäväsi paljon yhtiön hallinnoimia parkkihalleja, tällöin kannattaa miettiä erilaisia korttivaihtoehtoja. Kätevin tapa maksaa parkkeeraus on Aimo Parkin Taskuparkki-sovelluksella, jolla parkkeeraaminen on myös edullisempaa.

Aimo Park -hinnat:

Esimerkkikohteena käytämme parkkihallia Iso-Erottaja, joka sijaitsee 900 metrin päässä Helsingin päärautatieasemasta:

Yö (19:00-07:00): 10 €

Ma-Pe (07:00-19:00): 4 € / alkava 30min

Ma-Pe (07:00-19:00): Taskuparkki -sovelluksella 3,50 € / alkava 30 min

Lauantai (08:00-18:00): 1,20 € / alkava 20min

Muina aikoina: 1,20 € /alkava tunti

Vuorokausi (24h): 36 €

Huomioithan, että yrityksen hinnat voivat vaihdella lokaatiosta riippuen!

Aimo Park -parkkihallit – Helsingin keskusta:

Stockmann Helsinki (400 metriä Helsingin päärautatieasemalta)

Kauppakeskus Kluuvi (600 metriä Helsingin päärautatieasemalta)

Finlandia (750 metriä Helsingin päärautatieasemalta)

Scandic Helsinki Hub (800 metriä Helsingin päärautatieasemalta)

Iso-Erottaja (900 metriä Helsingin päärautatieasemalta)

Pikku-Erottaja (900 metriä Helsingin päärautatieasemalta)

Arkadiankatu 23 (1,0 km Helsingin päärautatieasemalta)

Kasarmitori (1,0 km Helsingin päärautatieasemalta)

Siltasaari 10 (1,1 km Helsingin päärautatieasemalta)

Eteläsatama (1,4 km Helsingin päärautatieasemalta)

Telakkaparkki (1,7 km Helsingin päärautatieasemalta)

Olympiaparkki (1,9 km Helsingin päärautatieasemalta)

Taivallahden Kasarmi (1,9 km Helsingin päärautatieasemalta)

Helsingin Satama Katajanokka (2,1 km Helsingin päärautatieasemalta)

Suezinkatu 3 (2,2 km Helsingin päärautatieasemalta)

Löydät kaikki Helsingissä sijaitsevat Aimo Park -parkkihallit täältä.

AutoParkki

AutoParkki Norden Oy aloitti toimintansa jo vuonna 2003, ja se kuuluukin Suomen suurimpiin parkkipalveluiden pysäköintioperaattoreihin. Se on osa Indigo Invest AS:n Indigo Parking Groupia, joka on vähintäänkin yksi pohjoismaiden suurimmista pysäköintialan yrityksistä.

Yhteensä 21 kaupungissa operoiva AutoParkki on erikoistunut ennen kaikkea puomittomiin pysäköintikohteisiin, mikä tekee pysäköinnistä asteen verran vaivattomampaa; asiakkaille tarjottava vaivattomuus lukeutuukin oleellisena osana yhtiön filosofiaan. Parkkeerauksen maksaminen tapahtuu joko käteisellä, maksukortilla tai EasyPark-, ParkMan- ja eParking Suomi -mobiilisovelluksilla, hieman kohteesta riippuen.

AutoParkki-hinnat:

Esimerkkikohteena käytämme parkkihallia P-Malminkatu 30, joka sijaitsee kilometrin päässä Helsingin päärautatieasemasta:

Ma-Pe (08:00-16:00): 5 € / tunti

Muina aikoina: 4 € / tunti

Vuorokausi (24h): 20 €

Minimimaksu: 1 €

Huomioithan, että yrityksen hinnat voivat vaihdella lokaatiosta riippuen!

AutoParkki-parkkihallit – Helsingin keskusta:

P-WTC (190 metriä Helsingin päärautatieasemalta)

P-Posti (250 metriä Helsingin päärautatieasemalta)

P-Malminkatu 30 (1,0 km Helsingin päärautatieasemalta)

P-Hotel Art (1,1 km Helsingin päärautatieasemalta)

P-Aleksanterinteatteri (1,2 km Helsingin päärautatieasemalta)

P-Uspenski (1,5 km Helsingin päärautatieasemalta)

P-Kaupunginteatteri (1,7 km Helsingin päärautatieasemalta)

P-Pohjoinen Hesperiankatu 23 (1,7 km Helsingin päärautatieasemalta)

P-Scandic Grand Marina (1,7 km Helsingin päärautatieasemalta)

P-Linnanmäki (2,5 km Helsingin päärautatieasemalta)

P-Helsingin Jäähalli (2,6 km Helsingin päärautatieasemalta)

Löydät kaikki Helsingissä sijaitsevat AutoParkki-parkkihallit täältä.

EuroPark

EuroPark on jo yli 40 vuoden kokemuksen omaava yhtiö, joka sai alkunsa Norjassa: yhtiön omistaa nimenomaan norjalainen Indigo Management AS, joten sillä on suora yhteys aiemmin esiteltyyn AutoParkkiin. Suomessa yhtiöllä on yli 30 vuoden kokemus pysäköintipalveluiden kehittämisestä sekä myös operoinnista.

EuroParkin pysäköintikohteet tunnetaan innovatiivisesta AutoPay-teknologiasta. Käytännön osalta tämä tarkoittaa sitä, että kamerat lukevat ajoneuvosi rekisterikilven sekä mennessä että lähtiessä. Maksutapavaihtoehtoja on tarjolla viisi: maksukortti automaattiveloituksella, maksuautomaatti, mobiilimaksu EasyPark- tai ParkMan-älypuhelinsovelluksilla, 48 tunnin sisään autopay.io-sivustolla jälkikäteen tapahtuva maksu ja maksu laskulla (viiden euron laskutuslisä). EuroPark on erinomainen valinta, jos sinulla on mielessä esimerkiksi alueelta Helsinki parkkihallit Kamppi.

AutoParkki-hinnat:

Esimerkkikohteena käytämme parkkihallia P-Kamppi, joka sijaitsee 600 metrin päässä Helsingin päärautatieasemasta:

Ma-La (00:00-08:00): 1 € / alkava 60 minuuttia

Ma-La (08:00-18:00): 3,40 € / alkava 30 minuuttia

Ma-La (18:00-00:00): 1 € / alkava 60 minuuttia (maksimissaan 6 €)

Sunnuntai ja juhlapäivät: 1 € / alkava 60 minuuttia

Vuorokausi (24h): 38 €

Huomioithan, että yrityksen hinnat voivat vaihdella lokaatiosta riippuen!

P-Eliel (110 metriä Helsingin päärautatieasemalta)

P-CityForum (350 metriä Helsingin päärautatieasemalta)

P-Simonkenttä (400 metriä Helsingin päärautatieasemalta)

P-Kamppi (600 metriä Helsingin päärautatieasemalta)

P-Presidentti (650 metriä Helsingin päärautatieasemalta)

P-Kluuvi (750 metriä Helsingin päärautatieasemalta)

P-Mestari (750 metriä Helsingin päärautatieasemalta)

P-Autotalo (900 metriä Helsingin päärautatieasemalta)

P-Tähtitorninvuori (1,6 km Helsingin päärautatieasemalta)

P-Ruoholahti (2,3 km Helsingin päärautatieasemalta)

Löydät kaikki Helsingissä sijaitsevat EuroPark-parkkihallit täältä.

Finnpark

Finnpark on keskittänyt ainakin vielä toistaiseksi toimintansa isosti Helsingin ulkopuolelle, Tampereen ollessa selkeästi niin sanottu pääkohde. Yhtiöltä löytyy Helsingistä kaksi sen operoimaa parkkihallia, joista 2,4 kilometrin päässä Helsingin päärautatieasemalta löytyvä P-Torkkeli on lähimpänä keskustaa; toinen halleista sijaitsee Pasilassa. Lisäksi, pääkaupunkiseudulla, Finnparkilla on yksi Espoossa sijaitseva parkkihalli.

Finnpark on perustettu jo vuonna 1970, Tampereella, jossa tuohon aikaan oli iso kysyntä parkkihalleille vauhdikkaan kasvun keskellä. Siinä, missä aikojen alussa maksutapana olivat perinteiset kolikkoautomaatit, nykyisin kaikki hoituu vaivattomasti Moovy-sovelluksen avulla.

Finnpark-hinnat:

Esimerkkikohteena käytämme edellä mainittua P-Torkkelia, joka siis sijaitsee 2,4 kilometrin päässä Helsingin päärautatieasemasta:

0-8 tuntia: 2,50 € / tunti

Seuraavat tunnit: 0,50 € / tunti

Ensimmäinen vuorokausi: 28 €

Seuraavat vuorokaudet: 12 €

Löydät kaikki Finnpark-parkkihallit täältä.