Parkkivertailu.fi

Road trip Islannin ainutlaatuiseen luontoon

Auto Islannissa

Sisällysluettelo

Islanti on tunnettu upeasta ja ainutlaatuisesta luonnostaan, ja yksi parhaista tavoista kokea se on matkustaa Islannissa autoillen. Autolla tai matkailuautolla liikkuminen antaa todellisen vapauden tutkia saaren kauniita maisemia omassa tahdissa.

Islannin tieverkosto on hyvin kehittynyt ja tarjoaa upeita maisemareittejä. Esimerkiksi kuuluisaa Kultaisen kierroksen reittiä, joka vie Geysirin geotermisen alueen, Gullfossin vesiputouksen ja Thingvellirin kansallispuiston läpi voi ajaa. Kannattaa tutustua myös upeisiin rannikkoreitteihin, kuten Ring Road -reittiin, joka kiertää koko saaren ja tarjoaa upeita näkymiä vuorille, jäätiköille ja vesiputouksille.

Yöpyminen ja majoitusvinkit Islannin luontokohteissa

Islannissa on monia upeita luontokohteita, joissa voi yöpyä ja kokea luonnon läheisyyden. Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi telttailu ja retkeilymajojen käyttö. Telttailu on suosittua erityisesti kansallispuistoissa ja luonnonpuistoissa, joissa on hyvin varusteltuja leirintäalueita. Retkeilymajat puolestaan tarjoavat edullisen ja yksinkertaisen majoitusvaihtoehdon, jossa voi yöpyä esimerkiksi vuoristomajoissa tai rannikon majataloissa.

Yöpyminen Islannin luontokohteissa voi olla myös todella erilainen kokemus, kuten esimerkiksi jäähotellissa yöpyminen. Jäähotellit tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Islannin jäätiköiden kauneus yöpymällä jääveistosten ympäröimänä. Lisäksi Islannissa on myös monia luksushotelleja, joista voi löytää ylellisen majoitusvaihtoehdon erilaisten luontokohteiden läheisyydessä.

Golden Circle ja Ring Road Islannissa autoillen

Golden Circle ja Ring Road ovat kaksi suosittua reittiä Islannissa, joita voi ajaa autolla. Golden Circle on noin 300 kilometrin mittainen reitti, joka kulkee Reykjavikista etelään. Reitin varrella sijaitsee kolme merkittävää nähtävyyttä: Thingvellirin kansallispuisto, Geysirin geotermiset alueet ja Gullfossin vesiputous.

Thingvellir on historiallisesti ja geologisesti merkittävä alue, jossa voi nähdä Pohjois-Amerikan ja Euroopan mannerlaattojen erkanemisen. Geysirin alueella voi ihailla kuumia lähteitä ja Geysir-nimistä geysiria, joka syöksee kuumaa vettä ilmaan. Gullfossin vesiputous on vaikuttava näky, jossa vesi syöksyy kahdessa vaiheessa rotkoon.

Ring Road, eli Hringvegur, on Islannin pääreitti, joka kiertää koko saaren. Se on noin 1 332 kilometriä pitkä ja tarjoaa upeita maisemia ja monia nähtävyyksiä matkan varrella. Reitti kulkee läpi upeiden vuoristojen, jäätiköiden, vesiputousten ja rannikkomaisemien. Matkan varrella voi pysähtyä esimerkiksi Jökulsárlónin jäätiköllä, jossa voi nähdä kelluvia jäävuoria, tai Mývatnin alueella, jossa on kauniita järviä ja geotermisiä alueita. Ring Road tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua Islannin pohjoisimpaan ja eteläisimpään osaan.

Pääkaupunki Reykjavik

Reykjavik on Islannin pääkaupunki ja samalla maan suurin kaupunki. Se sijaitsee maan lounaisrannikolla ja tarjoaa vierailijoille monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Yksi Reykjavikin tunnetuimmista maamerkeistä on Hallgrimskirkja, valtava luterilainen kirkko, joka on myös kaupungin korkein rakennus. Kirkon tornista avautuu upea näköala yli kaupungin ja sen ympäröivän luonnon.

Toinen suosittu kohde on Perlan, joka on suuri lasikupoli, jossa on näyttelyitä, ravintoloita ja näköalatasanne. Perlanin ympärillä on myös kaunis puutarha, jossa voi käydä kävelyllä tai vaikka piknikillä. Reykjavikissa on myös monia mielenkiintoisia museoita, kuten Islannin kansallismuseo, jossa voi tutustua maan historiaan ja kulttuuriin. Myös taiteesta kiinnostuneille löytyy vaihtoehtoja, kuten Reykjavikin taidemuseo ja Harpa-konserttitalo, jossa järjestetään erilaisia musiikki- ja teatteriesityksiä.