Parkkivertailu.fi

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa myös autoa hankkiessa

Uudet autot jonossa

Sisällysluettelo

Auto on usein kallis hankinta, jonka rahoittamiseen saatetaan hyödyntää ulkopuolista rahoitusta. Jos auto on tarkoitus ostaa yksityishenkilöltä, rahoitus ei ole yleensä mahdollinen. Tällöin voidaan harkita vakuudetonta lainaa kattamaan joko koko auton hinnan tai osan siitä.

Vakuudettomat lainat kannattaa kuitenkin kilpailuttaa myös autoa hankkiessa. Kilpailutuksen voi tehdä itse, mutta kilpailutuspalvelun kautta se on huomattavasti helpompaa. Kilpailutuspalvelut, kuten Omalainan lainavertailu, auttavat löytämään edullisimman lainatarjouksen. Valitsemalla edullisimman tarjouksen voi saavuttaa säästöä lainan takaisinmaksun aikana.

Vakuudeton laina käytetyn auton ostoon

Auton rahoitus ei ole vaihtoehto silloin, kun autoa lähdetään hankkimaan yksityishenkilöltä. Tällöin auton hinta tulee olla säästettynä tilille tai sitä varten on haettava vakuudellista tai vakuudetonta lainaa.

Näistä kahdesta vakuudellisen lainan saaminen edellyttää pantiksi kiinteää omaisuutta tai henkilötakauksia. Vakuudetonta lainaa voidaan puolestaan hakea ilman vakuuksia, eikä lainan saaminen edellytä myöskään takaajien hankkimista. Ostettava auto siirretään heti ostajan nimiin, joten auton omistaa heti sen hankkimisen jälkeen.

Joskus saatetaan harkita lainaa rahoituksen sijaan myös liikkeestä ostettaessa. Näin voidaan tehdä esimerkiksi silloin, kun auto halutaan kokonaan omiin nimiin tai jos laina saadaan rahoitusta edullisemmin. Rahoituksella ostettaessa auto jää rahoitusyhtiön nimiin niin pitkäksi aikaa, että se on maksettu kokonaan.

Lainatarjoukset kannattaa aina kilpailuttaa

Ennen auton hankintaa on tärkeää kilpailuttaa lainatarjoukset. Lainantarjoajat hinnoittelevat tuotteensa aina itse, joten niiden korot ja kulut vaihtelevat eri toimijoiden välillä. Vain kilpailuttamalla lainatarjoukset voi varmistaa, että saa parhaan mahdollisen tarjouksen.

Lainan kustannuksiin vaikuttavat korko ja muut kulut, joihin kuuluvat esimerkiksi laskutuslisä, tilinhoitopalkkio ja järjestelypalkkio. Lainan kilpailutuksessa kannattaa kuitenkin kiinnittää erityistä huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko huomioi lainan korkoprosentin lisäksi kaikki muut siihen liittyvät kulut. Se kertoo parhaiten lainan kokonaiskustannuksista.

Kilpailuttamisen tavoitteena on löytää mahdollisimman edullinen lainatarjous. Lainatarjoukset voi kilpailuttaa joko itse tai hyödyntää vertailupalveluita. Nämä palvelut lähettävät hakemuksen kaikille yhteistyökumppaneilleen, jolloin yhden hakemuksen täyttäminen riittää. Vertailupalveluiden avulla voi säästää aikaa ja vaivaa, kun etsii sopivaa lainaa auton ostamiseen.

Vertailupalvelut auttavat etsimään edullisimman tarjouksen

Vertailupalvelut ovat hyödyllisiä työkaluja, kun etsii edullisinta lainatarjousta auton ostamiseen. Näiden palveluiden avulla voi vertailla eri lainantarjoajien korkoja, laina-aikoja ja muita ehtoja. Vertailupalvelut tekevät yhteistyötä vain luotettavien toimijoiden kanssa, ja lainatarjouksia saa hetkessä. Vertailun kautta on helppo löytää edullisin tarjous ja hyödyntää se.

Yhteenvetona voidaan todeta, että vakuudeton laina kannattaa aina kilpailuttaa. Oli sitten mielessä auton osto tai vaikka matkailuauton kunnostaminen, on lainatarjouksien vertailuun hyvä käyttää aikaa ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Kilpailuttamisen tavoitteena on löytää edullisin korko ja parhaat lainaehdot. Vertailupalvelut auttavat etsimään sopivimman tarjouksen ja säästävät aikaa ja vaivaa. Näin hakijalle riittää yhden hakemuksen täyttäminen, joka välitetään useille lainantarjoajille. Tarjouksia saa lähes välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen, joten vertailemaan pääsee nopeasti.