Parkkivertailu.fi

Näin voi pitää auton kunnossa lomamatkan aikana – kätevät lisäpalvelut

Parkkihalli lentokentällä

Sisällysluettelo

Lomamatkalle lähteminen on aina jännittävää, ja hetkeä on monesti odotettu jo pitkään. Arki on voinut olla todella kiireistä ennen lomaa, eikä kaikkea tarpeellista ole välttämättä ehtinyt tai muistanut hoitaa. Lentokenttäparkki ei tarjoa pelkästään mahdollisuutta auton säilyttämiseen lomamatkan aikana, vaan sen lisäksi yrityksillä on lisäpalveluita, joiden avulla auton voi laittaa kuntoon loman aikana.

Autoon liittyvät asiat voi jättää muiden hoidettavaksi sillä aikaa, kun itse on rentoutumassa. Näin itselle jää hoidettavaksi hieman vähemmän asioita ennen lomaa. Mitä lisäpalveluita on tarjolla ja kuinka ne voi hyödyntää?

Tarjolla olevien lentopysäköintien vertailu ja varaaminen ennakkoon

Kun lomamatka on suunniteltu hyvin, on huomattavasti mukavampi lähteä matkaan. On huomattavasti rennompaa reissata, kun kaikki auton pysäköinnistä vakuutuksiin ja kaupunkikierroksiin on hoidettu etukäteen. Kaupunkikierrokset ja aktiviteetit voi varata etukäteen tällä verkkosivustolla, jolta löytyy upeita elämyksiä kaikkialle maailmassa edullisin hinnoin.

Useimmiten matka alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä ja siitä mihin auton saisi parkkiin loman ajaksi. Tämä saattaa aiheuttaa pientä stressiä, kun paikka ei välttämättä ole entuudestaan tuttu ja ehkä mietityttää, minkä hintaiseksi auton säilyttäminen loman aikana tulee. Lentoparkki on mahdollista varata etukäteen, jolloin säästyy tältä stressiltä.

Samalla varmistuu, että auto on turvallisessa paikassa loman ajan, sen voi ajaa suoraan varatulle pysäköintipaikalle ja pysäköinnin hinta on tiedossa jo etukäteen. Useilta pysäköintialueilta on myös kuljetuspalvelu lentokentälle, joten siirtyminen autolta kentälle on vaivatonta. Loman ajan voi halutessa hyödyntää myös auton huoltoon. Silloin kannattaa vertailla yrityksiä, jotka tarjoavat pysäköinnin lisäksi myös muita palveluita.

Basic Plus, Comfort ja Lux -pysäköintipalvelut

Lomalla ollessaan voi hyödyntää aikaa muun muassa pesettämällä auton tai teettämällä autoon huollon. Lentopysäköintiyritykset tarjoavat eri tason lisäpalveluita, joista voi halutessaan hyötyä lentopysäköinnin yhteydessä. Palveluissa on eroja eri yritysten ja palvelutasojen välillä, mutta ne sisältävät ensisijaisesti lentoparkkipysäköinnin, muut lisäpalvelut voi jokainen valita oman tarpeen mukaan.

Lentopysäköinnissä on eri palvelutasoja kuten Basic Plus, Comfort, VIP ja Lux. Peruspalvelussa saa pysäköintipaikan ja usein myös kuljetuksen lentokentälle, mutta muissa tapauksissa auton voi jättää esimerkiksi terminaalin eteen henkilökunnalle ja se pysäköidään sekä toimitetaan lomamatkan jälkeen takaisin terminaalin eteen. Tästä on erityisen suuri apu silloin, jos mukana on suuri määrä matkatavaraa tai pieniä lapsia.

Lisäpalvelujen hyödyntäminen ja auton huolto loman aikana

Kun arki on kiireistä, saattaa toisinaan joutua laskemaan jopa minuutteja ehtiäkseen hoitamaan kaiken tarpeellisen. Silloin osaa arvostaa palveluja, jotka on helposti saatavissa. Loman aikana on mahdollista jättää auto parkkiin ja antaa parkkiyrityksen huoltaa auto. Kotiin palatessa pääsee jatkamaan matkaa taas huolletulla ajoneuvolla. Monet yrityksistä tarjoavat lisäpalveluna autohuoltopalveluita, kuten öljyn- tai renkaiden vaihdon ja auton pesun.

Näitä palveluita voi hyödyntää loman aikana, jotta auto pysyy kunnossa ja lomasta voi nauttia huolettomasti. Lisäpalvelut tulee varata etukäteen ja on hyvä varmistaa, mitä palveluita kunkin pysäköintipalvelun huoltopalvelut sisältää. Jos auto kaipaa huoltoa, niin muun muassa nämä seuraavat palvelutasot pitävät sisällään seuraavia asioita:

  • Comfort: Helsinki-Vantaan lentokentälle saapuessa voi ajaa suoraan infopisteelle, luovuttaa auton avaimet henkilökunnalle. Auto säilytetään parkkihallissa, ja lomalta palatessa pääsee matkaan lämpimällä autolla. Palvelu sisältää auton ulkopesun, joten matkaan pääsee puhtaalla autolla. Lisämaksusta on mahdollista tilata muun muassa sähköauton lataus, auton sisätilojen pesu, auton huolto ja lasinkorjaus. Palvelu on tarkoitettu normaali kokoisille autoille, joiden korkeus on maksimissaan 2,2 metriä ja pituus 5,4 metriä.
  • Lux: Siinä tapauksessa että haluaa lisäturvaa auton säilytykseen, niin tämä palvelu on juuri sitä varten. Auto pysäköidään matkan ajaksi lukittuun ja valvottuun sisähalliin. Tämä on ehdottomasti turvallisin vaihtoehto auton säilytykseen, eikä tarvitse olla huolissaan siitä, onko jotain vahinkoa sattunut loman aikana. Lux-palveluun sisältyy muuten kaikki samat vaihtoehdot kuin edellä mainittuun comfort-pakettiin.

Hintavertailu auttaa löytämään parhaan parkkialueen ja lisäpalvelut

Helsinki-Vantaan lentokenttä on Euroopan ykkönen. Monet suomalaiset aloittavat lomamatkan sieltä, ja paikalle tullaan useimmiten omalla autolla. Lentokentän ympäristössä löytyy monia eri pysäköintialueita, joille on mahdollista jättää auto loman ajaksi. Edullisinta on jättää auto vähän syrjemmälle ulkoparkkiin, ja siirtyä sieltä lentokenttäkuljetuksella terminaaliin. Tarjolla on myös helpompia vaihtoehtoja, joissa auton voi jättää suoraan terminaalin eteen henkilökunnalle. He hoitavat auton siitä eteenpäin ja tuovat takaisin loman päätyttyä. Lisäpalveluna on mahdollista huoltaa auto kuntoon, jonka jälkeen matka voi jatkua huoletta taas eteenpäin.

Ennen matkalle lähtöä kannattaa tehdä hintavertailu eri pysäköintialueiden välillä. Se auttaa löytämään parhaan parkkialueen sekä tarvittavat lisäpalvelut omaan budjettiin sopivalla hinnalla. Lomalle lähtiessä on helppo vain viedä auto etukäteen sovittuun paikkaan, kun tietää mitä on saamassa ja mihin hintaan. Näin voi tehdä tietoisen päätöksen etukäteen ja valita juuri itselleen sopivan vaihtoehdon. Näin lomalle lähtö sujuu kätevästi ja voi keskittyä täysillä lomailuun ja rentoutumiseen ilman huolta omasta autosta.