Parkkivertailu.fi

Auton ostaminen omaksi vai yksityisleasing?

Autoja parkkihallissa

Sisällysluettelo

Monet pohtivat auton hankinnan kohdalla, oman auton ostamista sekä auton vuokraamista pidemmäksi aikaa. Molemmissa vaihtoehdoissa on niin hyvät kuin huonotkin puolensa, joita pohdimme tässä artikkelissa.

Mitä tarkoittaa yksityisleasing?

Yksitysleasing tarkoittaa henkilöauton pitkäaikaista vuokraamista yksityishenkilölle. Se on vaihtoehto auton omistamiselle ja sopii erityisesti niille, jotka haluavat välttää auton omistamiseen liittyvät riskit ja kulut. Leasing-auto yksityiskäytössä on vaihtoehto perinteiselle auton ostamiselle ja omistamiselle. Leasing tarkoittaa käytännössä sitä, että yksityishenkilö tai yritys vuokraa auton määräajaksi ja maksaa siitä kuukausittaista vuokraa.

Yksityisleasing-sopimus solmitaan yleensä 24-48 kuukaudeksi, ja sopimuksen aikana asiakas maksaa kuukausittaista maksua, joka kattaa useimmiten kaikki auton käyttöön liittyvät kulut lukuun ottamatta polttoainetta. Kuukausimaksuun sisältyvät yleensä auton huollot, vakuutukset, verot ja katsastukset. Kun sopimuskausi päättyy, auto palautetaan takaisin leasing-yhtiölle.

Miten hyötyä ja haittaa auton vuokraamisesta on?

Auton vuokraaminen leasing-sopimuksella tuo mukanaan etuja. Leasing-sopimuksen avulla voi nauttia autoilun helppoudesta ja huolettomuudesta. Auton arvonalenema, huollot ja korjaukset eivät kuormita leasingin käyttäjää, sillä auto palautetaan takaisin sopimuksen päätyttyä. Tämä tarkoittaa myös, että sopimuksen päättyessä ei tarvitse murehtia auton myymiseen liittyvistä asioista, vaan voi yksinkertaisesti palauttaa auton ja halutessaan valita uuden leasing-auton.

Toisaalta yksitysleasingin käytössä on myös erilaisia haittapuolia, joista yksi merkittävimmistä on autoiluun liittyvä omistajuuden puute. Kun auto on leasing-sopimuksen kautta käytössä, kuluttaja ei itse omista autoa, mikä rajoittaa merkittävästi käyttäjän mahdollisuuksia vaikuttaa auton eri ominaisuuksiin ja yksityiskohtiin.

Toinen haittapuoli liittyy kilometrirajoituksiin, jotka ovat tyypillisiä yksitysleasing-sopimuksissa. Sopimuksessa määritellään kuinka monta kilometriä autolla saa ajaa sopimuskauden aikana. Jos tämä raja ylitetään, käyttäjä joutuu maksamaan ylimenevistä kilometreistä lisämaksua.

Mitä hyötyä on oman auton ostamisesta?

Oman auton ostamisen suurin etu on omistusoikeus. Toisin kuin leasing-sopimuksessa, omistat auton itse, ja voit tehdä sille mitä haluat ilman rajoituksia.

Vaikka auton arvo laskee, voit silti myydä auton tulevaisuudessa ja saada siitä rahaa takaisin. Jos auto pidetään hyvässä kunnossa, sen jälleenmyyntiarvo voi olla kohtuullisen korkea.

Toisin kuin leasing-sopimuksissa, omistamallasi autolla ei ole kilometrirajoituksia. Voit ajaa niin paljon kuin haluat ilman, että sinun täytyy maksaa lisämaksuja.

Vaikka auton ostaminen vaatii suuremman alkupääoman kuin leasing, se voi olla taloudellisesti järkevämpää pitkällä aikavälillä, kun kuukausittaiset leasingmaksut ja muut kulut otetaan huomioon.

Mistä auton ostamiseen rahoitus?

Auton ostamiseen tarvitaan usein ulkopuolista rahoitusta, jonka voi saada monella tapaa, jos oman maksuvara on kunnossa. Yksi selkeä tapa rahoittaa auton ostaminen, on hakea vakuudetonta autolainaa VertaaLainaa.fi palvelusta.

Vertailupalvelu VertaaLainaa.fi kilpailuttaa lainan useiden eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden kesken, mikä mahdollistaa kattavan lainavertailun lainojen korkokulujen ja lainaehtojen välillä.

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei maksa sinulle mitään eikä sido mihinkään, joten tarvitsemasi autonlaina on riskitöntä kilpailuttaa palvelun kautta.