Parkkivertailu.fi

Mitä kaikkea Helsinki-Vantaan lentoasemalla voi tehdä lentoa odotellessa?

Nainen odottaa lentoa lentokentällä

Sisällysluettelo

Saapui lentoasemalle omalla autolla, taksilla tai julkisilla kulkuvälineillä, on suositeltavaa tulla paikalle ajoissa. Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastus sujuu usein nopeasti, mutta joskus yllättävän suuret matkustajamäärät tai maahenkilökunnan sairaustapaukset voivat johtaa yllättäviin ruuhkiin. Kotona kannattaa tarkastaa hyvissä ajoin, miltä jonotilanne lentokentällä vaikuttaa. Jos tiedossa on kiireisempiä tunteja, matkaan kannattaa lähteä ajoissa. Joskus myös lennon myöhästyminen voi aiheuttaa yllättävän pitkän odotteluajan.

Mitä kaikkea lentoasemalla voi tehdä, että odotteluaika sujuu mukavasti? Alta voi lukea parhaat vinkkimme.

Viihteeseen uppoutuminen

Vaikka joutuisi odottamaan useamman tunnin, sujuu odottelu kuin siivillä omien viihdelaitteiden parissa. Aina on mahdollista esimerkiksi hyödyntää uudet kasinobonukset oman kännykän välityksellä tai katsoa suoratoistopalvelusta elokuvan, mitä ei ole ehtinyt vielä kotona katsomaan. Älypuhelimen välityksellä on mahdollista tuoda viihde mukanaan minne vain.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on useita mukavia odotteluauloja, joissa voi syventyä pelaamaan tai katsomaan elokuvia. Istumapaikkojen läheltä löytyy useita latauspisteitä, joten matkaajien ei tarvitse huolehtia akun riittävyydestä. Laturi kannattaa pakata mukaan käsimatkatavaroihin, jotta akun voi ladata täyteen vielä ennen lentokoneeseen siirtymistä.

Lentoasemalta löytyy myös useita myymälöitä, joista voi ostaa pientä naposteltavaa sekä juomista odotteluun.

Ravintoloiden tarjonta

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on laaja valikoima ravintoloita, joista voi valita mieleisensä. Tuoreita herkkuja voi nauttia Bär Bar -ravintolassa, jossa on tarjolla myös pohjoismaisia makuja. Burger King ja Bastards Burger tarjoilevat maukkaita hampurilaisia ilman turhan pitkää odottelua. Urheiluteemainen O’Learys mahdollistaa puolestaan sen, että hyvästä ruoasta voi nauttia samalla, kun seuraa urheilulähetyksiä.

Fizza pizza-automaatti paistaa herkulliset pitsat hetkessä ja Fafa’s ravintolan valikoimista löytyy myös herkullisimmat kasvisvaihtoehdot. Näiden lisäksi löytyy useita vaihtoehtoja makeiden jälkiruokien ystäville, ja ruoan jälkeen voi käydä nauttimassa jälkiruoan esimerkiksi Kaffet Bakeryssä.

Ennen lentoa voi käydä nauttimassa herkullisesta ruoasta pitkän kaavan mukaan. Näin odottelu ei edes tunnu odottelulta, vaan matka alkaa heti mukavissa merkeissä.

Luksusta matkaan loungessa

Helsinki-Vantaan lentoasemalla voi tuoda matkaan ripauksen luksusta viettämällä aikaa loungessa. Loungessa voi rentoutua mukavilla istuimilla, nauttia ilmaisista juomista ja pienestä purtavasta sekä käyttää ilmaista Wi-Fi-yhteyttä. Loungessa voi myös lukea päivän lehtiä tai katsella televisiota.

Joissakin loungeissa on myös suihkutilat ja työskentelyalueet. Lentoasemalta löytyy myös yksi lounge, jossa voi tarvittaessa myös yöpyä mukavassa uniputkessa.

Loungeen pääsy voi olla maksullista tai se voi olla saatavilla tiettyjen lentoyhtiöiden tai kanta-asiakasohjelmien jäsenille. Jos matkustaa usein, kannattaa harkita esimerkiksi sellaisen luottokortin hankkimista, joka tarjoaa loungekäyntejä vuosittain. Ne tarjoavat lisämukavuutta ja rentoutumista ennen lentoa.

Shoppailu

Helsinki-Vantaan lentoasemalla voi tehdä ostoksia monissa eri liikkeissä. Suomalaisia design-tuotteita, kuten vaatteita, koruja ja sisustustarvikkeita, löytyy laaja valikoima. Niiden lisäksi lentoasemalla on useiden kansainvälisten luksusmerkkien liikkeitä, joista voi etsiä löytöjä esimerkiksi Helsingin keskustan liikkeitä edullisemmin.

Näiden lisäksi on mahdollista ostaa tuliaisia ystäville tai perheelle lentoaseman monista matkamuistomyymälöistä. Jos haluaa tehdä viime hetken ostoksia, lentoaseman tax-free-myymälät tarjoavat laajan valikoiman alkoholia, kosmetiikkaa ja elektroniikkaa. Shoppailu lentoasemalla voi olla hauska tapa viettää aikaa ennen lentoa.

Nauti tunnelmasta

Aina lentoa odotellessa ei tarvitse olla erikseen tekemistä, vaan lentokentän tunnelmasta nauttiminen saattaa riittää ajanvietteeksi. Lentoasemalla on ainutlaatuinen tunnelma, kun ihmiset suuntaavat maailmalle. Voi vaikka istahtaa johonkin lentoaseman monista kahviloista tai baareista ja seurata ihmisten vilinää. Helsinki-Vantaan lentoasema on täynnä elämää ja energiaa, joten on mahdollista nauttia tunnelmasta ja kokea matkan alkavan jo ennen koneeseen astumista.

Myös lähtevien ja saapuvien lentojen seuraaminen on miellyttävää puuhaa, josta riittää viihdettä koko perheelle. Lentoasemalta löytyy useita alueita, joista on hyvä näkymä lentokentän useille kiitoradoille. Koska Helsinki-Vantaa on kohtuullisen suuri lentoasema, on siellä liikennettä ympäri vuorokauden. Kentällä pääsee näkemään hyvin erilaisten ja erikokoisten lentokoneiden matkaanlähtöä lähietäisyydeltä.

Oli matka sitten minne tahansa, Helsinki-Vantaan lentoasemalla voi viettää aikaa monin eri tavoin, vaikka uppoutumalla viihteeseen yhdessä lentoaseman mukavista odottelupisteistä, nauttimalla lukuisten ravintoloiden tai kahviloiden tarjonnasta, tuomalla matkaan luksusta loungessa, shoppailemalla luksusta tai tuliaisia ja nauttimalla lentoasemalla vallitsevasta ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Helsinki-Vantaan lentoasema tarjoaa paljon mahdollisuuksia viihtymiseen ja rentoutumiseen ennen lentoa. Matkaan kannattaa lähteä ajan kanssa, jolloin turvatarkastuksessa ei satu turhia mokia, ja heti matkan aluksi pääsee nauttimaan rennosta kiireettömyydestä.

Top 5 vinkit lentoparkkiin
Lentokenttäparkki TOP-5 vinkit

Suurimmalla osalla suomalaisista lomareissu alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä, onhan kyseessä Suomen ylivoimaisesti suurin lentokenttä. Paikalle pääsee erityisen kätevästi julkisella liikenteellä, mutta toisinaan on alle pakko ottaa

Lue artikkeli »