Parkkivertailu.fi

Hyvät autot investointeina, jotka kasvattavat arvoaan ajan kuluessa

Sisällysluettelo

Autot ovat olleet ihmisten käytössä jo yli sadan vuoden ajan. Auton suurin arvo on sen hyötyarvo. Auton avulla pääsee paikasta A paikkaan B. Autolla pääsee paikasta toiseen suoraan ilman välilaskuja, lentokenttäterminaalien ruuhkia tai junien häiriötekijöitä. Lisäksi omassa autossa saa olla täysin rauhassa. Auto on varsin hyödyllinen. Kaiken lisäksi oma auto on useimman henkilön toiseksi tärkein omaisuuserä asunnon jälkeen.

Ensimmäiset polttomoottorilla varustetut autot valmistettiin vuonna 1885. Ensimmäisen auton nimi oli Benz Patent-Motorwagen. Ensimmäisen auton valmisti Karl F. Benz. Nykyisen Mercedes-Benz konsernin perustaja. Lähes yhtä aikaa toinen saksalainen Gottlied Daimler kehitti oman version autosta, mutta kunnia ensimmäisestä autosta usein annetaan Benzille.

Eräs toinen merkittävästi auton kehittämiseen vaikuttanut henkilö on amerikkalainen Henry Ford. Hän ja hänen yhtiönsä Ford Motor Company kehitti autojen sarjatuotannon. Tämä mahdollisti autojen valmistamisen huomattavasti halvemmalla. Aiemmin autot olivat olleet käsityönä yksittäiskappaleina valmistettuja autoja, ja ensimmäiset autot olivat vain rikkaiden saatavilla. Henry Fordin autot ja erityisesti Ford T-model olivat niin halpoja, että niitä tuotantolinjoilla valmistavat työläiset pystyivät palkallaan ostamaan sellaisen.

Auto tunnetusti ei ole kovin hyvä investointi. On yleisesti tiedossa, että ostajan ajaessa ulos autoliikkeen ovesta ulos auton arvo putoaa merkittävästi. Joten siis voiko tai kannattaako autoon ylipäätään sijoittaa? Voiko auton nähdä sijoituksena? Onko auto nähtävä ainoastaan hyötyarvonsa kautta? Vai voiko auto toimia arvon säilyttäjänä? Ja voiko auto jopa joissain tapauksissa kasvattaa arvoaan?

No sanotaan ja tiedetään, että auton merkillä on merkittävä vaikutus auton arvon säilymiseen. Tietenkin muutkin asiat vaikuttavat. Asianmukainen huolto ja ylläpito auttavat merkittävästi auton arvon säilymisessä. Myös autokaupoilla kannattaa olla hereillä. Ennen kuin myy tai ostaa auton, kannattaa tutkia markkinaa ja hintatasoa, jota muut myyjät autoistaan pyytävät. Nykyään on niin monia käytettyjen autojen myyntisivustoja netissä. Yksi tällainen sivusto on autotalli.com. Muita käytettyjen autojen verkkokauppoja ovat esimerkiksi tori autot tai vaikkapa nettiauto.com.

Mutta kuitenkin parhaat autoinvestoinnit ovat arvoasteikon yläpään autot. Arvokkaimmat premium autot ovat ne, jotka säilyttävät arvonsa parhaiten. Arvokkaimmat autot jopa saattavat lisätä arvoaan ajan kuluessa. Tällaisia autoja ovat tunnettujen valmistajien autot, kuten Ferrari, Lamborghini, McLaren tai vaikka Rolls Royce. Tietenkin näin arvokkaat ja hienot autot ovat aivan omassa hintaluokassaan. Tavallisen työssä käyvän ihmisen on mahdollista ainoastaan unelmoida tämän hintaluokan autoista.

Arvon säilyttämiseksi autoa kannattaa huoltaa, mutta jo oston hetkellä auton merkin, mallin ja vuosimallin valinta ovat tärkeimmät auton arvoon tulevaisuudessa vaikuttavat seikat.

Joten ne ihmiset, joilla ei normaalin tulotason perusteella ole varaa huippuautoihin, kannattaa etsiä joitain muita tapoja toteuttaakseen unelman auton hankinnasta. Suomalaisittain lotto on yksi tapa saada rahaa autoon. Sen lisäksi voi kokeilla onneaan internet casino pelissä. Tai sitten on löydettävä joku muu tapa järjestää asia.